Hunderampe Til Bil

Har du overvejet en praktisk hunderampe til bilen?

En tur til og fra bilen kan blive endnu mere skånsom for din hund med en hunderampe. Det er ideelt til dig, der som hundeejer gerne vil have hunden med i bilen, på tur og hvor du ellers bevæger dig hen. Når hunden skal ind og ud af bilen, er det en belastning for dens krop. Du kan med en hunderampe mildne belastningen for din hund og forebygge fremtidige helbredsproblemer, der kan komme som følge af overbelastning. Med en hunderampe kan din hund spadsere lige direkte op i bilen uden at skulle bruge energi eller kræfter på at skulle springe. Yderligere vil du på denne måde også undgå, at hundens kløer eventuelt kommer til at give mærker i lakken, når den eksempelvis skal give et afsæt for at komme ind eller ud. Du kan få hunderampen til at passe til enhver bil, uanset om du ønsker, at hunden skal placeres på bagsædet eller i bagagerummet, når I kører.

Hvilken hunderampe skal du vælge til din hund og til din bil?

Der findes efterhånden et ret stort udvalg af hunderamper til bilen online. Det store udvalg er dog ikke nødvendigvis en fordel for dig, der kan have lidt svært ved at skulle bestemme dig for hvilken, du skal vælge. En hunderampe kan fås som en fast rampe eller som en teleskoprampe, der kan foldes eller klappes sammen, når ikke du bruger den. Leder du efter en hunderampe, du kun skal bruge derhjemme, så kan en fast hunderampe være en fordel, da den er mere stabil end en sammenklappelig hunderampe. Dog kan det være svært at få plads til den i bilen og tage den med på tur. Vil du gerne kunne tage hunderampen med dig, hvorhen I kører, så skal du kigge efter en af de modeller, der har en teleskopfunktion. Her får du muligheden for at kunne klappe den sammen, så den fylder minimalt, når den ikke er i brug. Den kan altså komme med i bilen. Når du er på udkig efter en hunderampe så hold yderligere øje med, om overfladen på rampen er skridsikker. En våd hundepote har brug for et godt grip for at kunne komme op i bilen. Derudover skal hunderampen ligeledes passe til din hunds vægt. Vægtangivelserne bør være beskrevet på produkterne.

Længden af hunderampen har betydning for din hunds fysik

Har du en hund, der kan have lidt svært ved de store fysiske udfoldelser? Måske er der tale om en senior, ellers vil du bare rigtig gerne passe på din unghund i vækst i forhold til at beskytte led og sener. Hvis dette er tilfældet, så bør du kigge på den hældning, som hunderampen kan tilbyde i kombination med din bil. Jo højere bilen er, jo større en hældning vil hunderampen få, og dermed skal din hund bruge flere kræfter for at komme op eller ned fra bilen. Jo længere hunderampen er, jo mindre vil hældningen blive. Du kan eventuelt som alternativ hæve enden af rampen med en fodstøtte for at mindske hældningen mest muligt for din hund.